Jelenlegi hely

Pálinka Professzor egylépcsős pálinkafőző 95 literes

Pálinkafőző térfogat: 
95 liter
Pálinka lepárlás: 
Fűtés: 
Pálinkafőző készülék tulajdonságai: 
Kupola: 
rozsdamentes

Pálinka Professzor egylépcsős pálinkafőző 95 literes

Bemutatjuk a Pálinka Professzor 5.0/95 egylépcsős házi pálinkafőző berendezést, mely 100%-ban magyar termék.

 

A törvény adta lehetőséget kihasználva 2010. második felében már elkezdődött a közelítőleg 100literes házi méret kialakítása és tesztelése. Több mint egy év alatt számos verzió látott napvilágot, ám a hosszas fejlesztési folyamat eredményeképpen sikerült ötvözni a magas minőségi, üzemi színvonalat a hatékonysággal, illetve a rendkívül kedvező árral. 

Ennek megfelelően 2012 áprilisában elindult a legújabb, mára kiforrott verzió gyártása. A Pálinka Prof., a német főzőknél alkalmazott réztöltet fogadó ráccsal került megépítésre, mely a finomító oszlopban lett elhelyezve. A vörösréz katalizációs hatása eredményeképpen „hagyományosabb” karakterű pálinka íz keletkezik, ugyanakkor az eredeti gyümölcsre jellemző illat erőteljesebben érezhető.

Műszaki és technikai ismertető

 • Egylépcsős csúcstechnológia, azaz nincs szükség kétszeri lepárlásra, mert a cefre betöltését és a felfűtést követően kész pálinka nyerhető.
 • Üst mérete 95 liter, dupla falú, vízfürdős, anyaga 4301 élelmiszeriparban használatos szabvány rozsdamentes, saválló acél, pikkelyezett felülettel, rozsdamentes lábakkal.
 • Kupola felület polírozott (páratér).
 • Polírozott, 3 tányéros koncentráló (finomító) oszloppal, reflux visszaáramoltatóval, deflegmátorral (előhűtő) és átfolyós rendszerű hűtővel, duplafalú csőben.
 • Réz katalizátor fogadó rácsozat a páratérben van elhelyezve, opcionálisan vásárolható hozzá réztöltet gyűrű csomag, mely a főzés után kivehető, kezelhető, tisztítható.
 • Toronyban aromadúsító. Fokozhatjuk a párlat természetes íz és aromahozamát a cefreazonos aszalt gyümölcsök belehelyezésével, így teljesen kizárható az aromafokozó adalékok használata.
 • 150 mm töltő és ürítő nyílás.
 • Gázégővel, vagy gázzsámollyal fűthető. Gőzfűtés esetén a palást max. 0,5 bar nyomással terhelhető, magasabb hálózati nyomás esetén, a készülék elé reduktort kell beszerelni.
 • Minimum 26cm-es átmérőjű gázégővel kell alátüzelni, hogy elérjük az optimális főzési időt.
 • Főzési idő átlagos gyümölcscefre esetén, teljes töltéssel 4-5 óra.
 • 1 palack pb gáz kb. 200-250 liter cefre kifőzésére elegendő.

Esetleges elrontott, leégetett pálinkát kijavíthatja evvel a készülékkel. Nem kell mást tennie, mint egy lefőzés után a rossz pálinkáját beletölti az aromatoronyba és újrapárlással letisztázhatja a javítani kívánt rossz párlatot. A készülék kiszűri, megtisztítja, leválasztja a rossz és káros aromákat. Így egy tisztább, ihatóbb párlat nyerhető.

A réztöltetet az ár nem tartalmazza, az opcionálisan kérhető hozzá!

A réztöltet egységcsomagban kapható, mely 2,5kg-os. /ennyi a minimum javasolt mennyiség/