Jelenlegi hely

SerPa Sörföző / sör, lekvár, pálinka készítés

Pálinkafőző térfogat: 
80 liter
Pálinkafőző tipus: 
Pálinkafőző készülék tulajdonságai: 
Kupola: 
réz

SerPa Sörföző / sör, lekvár, pálinka készítés

Egy hobbi sörfőző ötlete és iránymutatásai alapján elkészítettük saját fejlesztésű SerPa fantázia névre hallgató, együstös, duplafalú, 80 literes többfunkciós, sör és pálinkafőző berendezésünket, mely a sikeres tesztidőszakot követően, kiválóan üzemel. 
 
A SerPa sörfőző berendezés specialitása az egy edényes sörfőzési technológia. Ez azt jelenti, hogy egy azon edényben történik a cefrézés, szűrés, máslás és a komlóforralás. Mivel a komlóforralást ugyanabban az edényben végezzük, mint amiben a cefrézést, ezért magasabb hőmérsékleten kezdhetjük azt el, így kevesebb energiát és időt igényel a sörfőzés folyamata.
 
Az alkalmazott sörfőzési technológia is különleges, melynek lényege, hogy a cefrét egy keringető szivattyú segitségével állandó mozgásban tartjuk és így a hagyományos sörfőzési módszerekkel ellentétben, a szivattyúval keringetett folyadék mossa ki a malátából a keményítőt. Helyes receptúra alkalmazásával a berendezéssel 60-70 liter sör lefőzhető egy ütemben.             
 
További különlegessége, hogy a "SÖRMESTER" sörfőző alkalmas egy illetve kétlépcsős pálinkafőzésre is, csupán rézkupolát és finomítóoszlopot kell ráhelyezni, mely opcióként nálunk vásárolható a berendezéshez. Továbbá alkalmas még lekvárfőzésre is. (Vízfürdős duplafallal.)
 

A készülék tartozékai:

  • 80 literes, duplafalú, rozsdamentes üst
  • malátahenger alsó-felső finomszűrővel és leszorító szerkezettel
  • maláta henger kiemelő kar
  • lángterelő szoknya
  • réz spirális sörhűtő
  • keringető szivattyú
 
További információk www.sorfozes.com